Весели празници, весело писане на код!

Публикувано на

Утре, петък 22.12, няма да има лекция, понеже едва ли ще има особена посещаемост. Започва зимната ваканция, и за да не ви става скучно, сме ви оставили няколко подаръка:

  • Четвърто домашно. Срока е до първия петък след ваканцията, понеже сме готини и искаме да ви дадем достатъчно време. Все пак силно ви съветваме да го направите отрано, понеже ако не сте забелязали, Rust не се пише много лесно в последния момент. Имате и шанс за цели три бонус точки!
  • Първо предизвикателство също ще ви даде три бонус точки, ако решите да го вместите в графика си.
  • Време е за избор на проект! В link-натата тема си опишете проекта, и ще го обсъдим. Срока, както сме написали там, е 12ти януари, но активно мислете по темата през ваканцията. Гледайте лекции по Rust, четете README-та и tutorial-и, запознайте се с какви възможности имате за писане на GUI, web, графика, command-line tools... Колкото по-широко разгледате опциите, толкова по-лесно ще ви е да направите информиран избор за тема.

Весели празници! Не пишете твърде много код, да не вземете да burn out-нете, ама не си и почивайте твърде много, да не забравите как работи borrow checker-а :). Ще се видим пак на 3ти, когато Медъла ще ви вдъхновява за проект: писане на интерпретатор.

Обратно към всички новини